Szeged: egy menekült elvette egy rendőr fegyverét

Maga ellen akarta fordítani a pisztolyt, de kicsavarták a kezéből.
Kapcsolódó cikkek

A húszas évei végén járó afgán férfi a szegedi Bevándorlási és Állampolgársági hivatal épületében, a rá felügyelő rendőr fegyverét vette el – írja a Kiskunhír.hu. A lap szerint e férfi saját magát akarta megölni a pisztollyal, ám szerencsére nem tudta, hogyan kell használni a pisztolyt: nem töltötte csőre, és a ravaszt sem tudta meghúzni.

Az MTI úgy tudja, a férfit Kecskemétről szállították Szegedre. A gyanú szerint az előállítás során a megbilincselt afgán férfi egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé vált, ezért az egyik rendőr megpróbálta lefogni. Ekkor a gyanúsított az intézkedő rendőr pisztolyát – a tokjából, a fegyverrögzítőt kioldva – megszerezte és saját mellkasához szorította.

Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert. Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a férfi megharapta.

A lőfegyverrel való visszaélés bűntette, továbbá a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség szombaton az őrizetbe vétel mellett gyanúsítottként hallgatta ki az afgán férfit, akinek az előzetes letartóztatását is indítványozza az ügyészség.