Feltették a legfontosabb kérdést a földművelésügyi miniszternek, árulnak-e a munkahelyén kávét

Nyilván azért, mert Fazekas miniszter államtitkára egy előkelő hotelben kávézgatott Mészáros Lőrinccel, akinek elég sok állami földje van.

Nyilván azért, mert Fazekas miniszter államtitkára egy előkelő hotelben kávézgatott Mészáros Lőrinccel, akinek elég sok állami földje van.

„Árulnak-e kávét a Földművelésügyi Minisztérium büféjében?”, ezt a kérdést tette fel a földügyekben aktív LMP-s, Sallai R. Benedek Fazekas Sándor miniszternek.

Nyilván nem azért, mert az LMP-nél annyira rossz lenne a kávé (bár ezt nem tudjuk), sokkal inkább azért, mert nemrég a felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc a földprogramokért felelős államtitkárral, Bitay Mártonnal kávézgatott a Four Seasons-ben.

Később kiderült, az állami földvásárlás egyik legnagyobb nyertes és az államtitkár a kávé mellett tárgyaltak is, de állították, csak véletlenül futottak össze, Bitaynak csak ott volt dolga.

Azt is megtudhattuk, hogy Mészáros és Bitay inkább csak a fociról beszélgettek, Sallai kérdésére a miniszter a kávéról pedig azt mondta:

A Földművelésügyi Minisztériumban kapható kávé.

De Fazekas azt nem tartja nyilván, hogy államtitkárai hol szeretnek vagy hol szoktak kávézni.

A minisztérium nem finanszírozza a magánjellegű fogyasztásokat. Az államtitkárok találkozói és híváslistái nem nyilvános adatok, tette hozzá.

Bitayról azt válaszolta, hogy:

Az Állami Földekért Felelős államtitkár az állami földekkel kapcsolatban számtalan gazdát — kicsit és nagyot egyaránt — fogadott, ez minden állami vezető munkájával együtt jár. Véletlenszerű találkozóikat azonban még az államtitkárok sem tudják befolyásolni.

(parlament.hu)