Lezárultak az egyeztetések, buszjáratokat szüntet meg a BKK

Lezárult a 4-es metróhoz kapcsolódó autóbusz-hálózatról szóló javaslat társadalmi egyeztetése, ezért június 4-étől változások lesznek a pesti oldalon a Rákóczi út, a budai oldalon pedig többek között Gazdagrét, Őrmező, Kelenvölgy, Kelenföld, Budafok, Budatétény és Nagytétény térségének közlekedésében - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
Kapcsolódó cikkek

A közleményben felidézték: a 4-es metró 2014 tavaszi átadásával megváltoztak az utazási szokások, erre reagálva a BKK elkészítette javaslatát a metróhoz kapcsolódó felszíni hálózat átalakítására, az M4-es metróvonal elérésének bővítésére. A javaslatot a BKK társadalmi egyeztetésre bocsátotta, majd a tervezetet a beérkező mintegy 4 ezer észrevétel és az érintett önkormányzatokkal folytatott többkörös egyeztetések alapján véglegesítette. A most véglegesített javaslat célja az volt, hogy az átalakuló hálózat a metróval párhuzamos buszjáratok helyett még jobb felszíni kapcsolatot nyújtson a 4-es metróhoz – írta a BKK.

A www.bkk.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint az egyeztetések után a BKK június 4-étől, szombattól vezeti be a változtatásokat.

A részletes menetrendeket a BKK a honlapján teszi közzé. (MTI)