Szeremley szerint ő is a brókerbotrány vámszedőinek áldozata

Rögtön a rendőrségre kellett volna mennie, ezt szúrta el - állítja Szeremley Huba borász, aki gyanúsított lett egy csalási ügyben. A csalók a brókerbotrányok áldozatait verték át.
Kapcsolódó cikkek

Nemrég írtunk róla, hogy százmilliós nagyságrendű csalást sikerült leleplezni, amibe belekerült valahogy az ismert üzletember, Szeremley Huba is, aki gyanúsított lett. Lakhelyelhagyási tilalommal sújtotta őt a bíróság még hó elején. A Blikk arról ír csütörtöki számában, hogy Szeremley részletekben 25 millió forintot vett át az egyik sértettől. A 75 éves borász tagadja a gyanút:

A hibát ott követtem el, hogy én nem mentem rögtön a rendőrségre, amikor tudomást szereztem a történtekről. Ha ezt tettem volna, most nem én kerültem volna gyanúba.

A bandát a 42 éves R. Tamás vezette. Olyan embereket keresett meg, akik a Kun-Mediátor- vagy épp a Quaestor-ügyön vesztettek sok pénzt, és azt ígérte, némi előlegért visszaszerzi a vagyonukat. Szeremley szerint ő csak reklámarc volt, a bűnözők azt állították, hogy az ő befektetéseiket is visszaszerezték.

A lap szerint E. Vilmos neves gyémántkereskedő is gyanúsítottá vált: átvett 25 milliót az átvert emberektől, és közreműködött 70, illetve 120 millió forint átvételében is. E. szerepe az volt, hogy drágaköveket mutogatott a bepalizott embereknek, ezzel illusztrálták, hogy a befektetésekkel lelépett brókerek gyémántba fektették a vagyont, de lám, vissza lehet azt szerezni.