A héten tombol a kánikula

Keddtől 31 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, és várhatóan így is marad egész héten.
Kapcsolódó cikkek

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki; elsősorban a Dunántúlon, illetve az északi, északkeleti megyékben van erre esély. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok környékén fordulhatnak elő átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható, az Alföldön lesz a melegebb. Késő estére 18, 25 fokig hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 
Fotó: Europress 

Szerdán a sok napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de legfeljebb egy-egy zápor, zivatar lehet. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható időnként megnövekvő gomolyfelhőkkel, egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi szél többfelé megélénkül, északkeleten néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt derült, csapadékmentes idő várható. Az északi, északkeleti szél főként keleten többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Szombaton sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.