Orbán-évértékelő: a kört kell négyszögesítenie

Veszprém után, Tapola előtt hangulat határozza majd meg Orbán Viktor hagyományos évértékelőjét, amikor a miniszterelnöknek valamit le kell tennie az asztalra - írja a Népszabadság.
Kapcsolódó cikkek

Valami erőset mondania kell Orbán Viktornak a sokszor unalmas országértékelés helyett, hogy felrázza a táborát – derül ki a Népszabadság cikkéből. A lapnak nyilatkozó kormánypárti frontember úgy véli, ha nincs szándék a tartalmi változtatásra, akkor Orbán Viktor feladata a kör négyszögesítése. Úgy kell elhitetnie az emberekkel, hogy képes megújítani a kormányzást, hogy közben nem vált stratégiát.

„Több bejelentést is tennie kell, például uniós fejlesztési források átcsoportosításáról. Vagy olyan kormányzati intézkedést kell kilátásba helyeznie, akár az egészségügy területén, amelyek általánosan, érezhetően javítják az emberek közhangulatát” – mondta a forrás.

A miniszterelnök pénteken délután tartja hagyományos évértékelő beszédét, ezúttal a budapesti Várkert Bazárban.

A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei lesz a tizenhetedik évértékelője.

Tavaly Orbán Viktor arról beszélt, hogy Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, és senki nem gondolta volna néhány éve, hogy Magyarország képes lesz a saját lábára állni, és az európai uniós átlagot meghaladó növekedést elérni.