Novák bocsánatkérést vár Rikárdó apjától

Miután az újév első csecsemője kapcsán arról írt, hogy lassan „kisebbség leszünk saját hazánkban”, a gyerek apja nyilvánosság előtt válaszolt. A jobbikos most újra megszólalt.

Kedden közleményt adott ki Rácz Péter, 2015 első magyar csecsemőjének édesapja, melyben többek közt azt írja: képtelenek feldolgozni, hogy babájukat minden ok nélkül bántják. Hozzátette azt is, hogy elszomorítja, hogy családjának – a jobbikos Novák Előd rasszista megjegyzése nyomán – ilyen gyűlöletet kell elszenvednie.

Novák Előd a Facebookon reagált az édesapa közleményére. Azt írta, hogy sajnálja, hogy Rácz Péter Rikárdó édesapját is bevonták a hisztériakeltésbe, és szerinte nem mond igazat, hiszen ő nem tett gyűlölködő kijelentést, pláne nem újszülöttjükkel kapcsolatban. Hozzáteszi, hogy ezért kénytelen felszólítani: kérjen tőle bocsánatot! Legkisebb gyermeküknek ugyanakkor jó egészséget kívánt.

Hol kezdődik a gyűlőlködés?

A Jobbik alelnöke az év első csecsemőjeként megszületett Rácz Péter Rikárdó kapcsán bocsátkozott fejtegetésbe, a politikus attól tart, hogy „kisebbség leszünk saját hazánkban”, és feltette a kérdést, hogy vajon „Vajon mikor fogják megváltoztatni Magyarország nevét, ha ez így folytatódik?” Majd saját családjáról tett ki képet „Azért szaporodik a magyar is néhol” kommentárral.

Teleki László nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz az ügyben, az MSZP felszólította a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, hogy vállalhatatlan kijelentései miatt hívja vissza a Népjóléti bizottságból párttársát. Novák közben bejelentette, hogy megválik a Népjóléti Bizottság alelnökségétől, mivel a Népesedéspolitikai Albizottság elnöke lett. A nagy port kavaró ügyre egyelőre sem a kormányfő, sem az államfő nem reagált.