Ma sem érdemes kocsiba ülni Budapesten

De aki buszra, metróra, vagy hévre szállna, az is jobb, ha előre tájékozódik.

Az autómentes napon kulturális és sportprogramok, szórakozási lehetőségek, szakmai események valamint a Street Food Show és a Főzdefeszt várja az érdeklődőket!

Autómentes hétvége van Budapesten, a mobilitási hét keretében. Ami azt jelenti, hogy több utat lezártak a programok miatt. Közben pedig karbantartást végeznek egyes hév, és metróvonalakon, ami miatt pótlóbuszokra kell szállniuk az utasoknak.

Ahova az autók nem mehetnek be

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a vasárnapi rendezvények miatt hétfő hajnali fél ötig le lesz zárva a Hősök tere, a Kós Károly sétány, az Andrássy út, a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Lánchíd.

Vasárnap reggel 8 és este 8 óra között nem lehet közlekedni a Dózsa György úton sem, a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

A lezárás érinti a BKK több járatát is

A 105-ös buszok vasárnap egész nap a Podmaniczky utcán járnak. A Dózsa György úton közlekedő 20E a VII. és a VI. kerületbe, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz pedig a Városligetbe elterelve jár vasárnap reggel 8 és este 8 között.

A 70-es trolibuszt szintén elterelik, és a 75-ös trolibusz is módosított útvonalon jár szombaton és vasárnap egész nap.

És a kék metró sem jár végig

A 3-as metró vonalán a síncsereprogram folytatása miatt vasárnap is pótlóbuszok járnak a Deák Ferenc tér és a Népliget között – derül ki a BKK Facebook oldalán kitett közlésből.

A vonatok pedig megosztva, két szakaszon közlekednek egyrészt Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér, másrészt a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között. A pótlóbuszok a Ferenciek terét nem érintik!

Két hévvonalon meg karbantartás van

Ma este 19:00-ig a BKV karbantartási munkákat végez a H6-os hév vonalán, ezért a vonatok helyett pótlóbusz jár a Közvágóhíd H és Soroksár, Hősök tere H között. A H6-os hév szerelvényei ebben az időszakban rövidített útvonalon közlekednek Soroksár, Hősök terétől Ráckevéig, Tökölig, illetve Dunaharaszti külsőig. A hév holnaptól újra teljes vonalon jár.

Ezen kívül ma is pótlóbusz közlekedik a H8-as hév helyett Mogyoród és Gödöllő között, mert szintén karbantartási munkákat végeznek a vonalon. A vonatok rövidített útvonalon járnak az Örs vezér tere és Mogyoród között. A hév holnaptól újra teljes vonalon jár.