Afrikából jött a magyar állampolgárságért

Marokkóból jött, Budapesten alapított családot, most Marokkóban él, Budapesten tett magyar esküt.
Kapcsolódó cikkek

Dahbi Abdelazizt sok szál kötötte már eddig is hazánkhoz. A Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnöki karán tanult, Magyarországon ismerte meg feleségét és gyermekei is magyar állampolgárok.  Máig kiválóan beszéli nyelvünket. Pedig már régóta nem él hazánkban.

Budapest után a franciaországi Lille-ben tanult, majd hazatért Marokkóba. Pályafutását a casablancai Hassania és a rabati Mohamedia egyetemeken mint oktató kezdte, utána 12 éven keresztül vezette Marokkóban a közlekedési és épitőipari minisztérium kutatóintézetét, majd 20 éven át irányította a GCR és a BITUMA vállalatokat. Számos egyesület, vállalati igazgatótanács tagja.

Dahbi úr az új állampolgársági törvény alapján kérelmezte külhoniként a magyar állampolgárságot. Az ünnepélyes eskütétel a rabati magyar nagykövetségen volt.

Az eskütétel után az Afriport kérdésére Dahbi úr annyit mondott, nem készült nagyobb beszéddel, de nagyon meg van hatva, hiszen ő lélekben már harminc éve magyarnak érzi magát, és nagyon örül, hogy ezt választott hazája is elismeri, és immár magyar állampolgárként folytathatja munkáját hazánk és Marokkó kapcsolatainak erősítésén.