Méregdrágán vett lakást, 13 év után tudta meg, hogy nem az övé

Egy svéd asszony Budapest belvárosában vásárolt ingatlant ötvenmillióért. Tizenhárom évvel később jött rá, hogy az ingatlant egy adósság miatt elárverezik.
Kapcsolódó cikkek

A magyar származású, Svédországban élő nőhöz a budapesti, Váci utcai lakásában 2013. március 20-án csöngetett be egy idegen azzal, hogy érdekelné a lakása, amit meghirdettek árverezésre – írja az Index.

2000 szeptemberében vette meg a lakást csaknem ötvenmillió forintért. Az adásvételi szerződést a nő ügyvédje beadta a földhivatalhoz, s kérte azt is, hogy az ingatlant írják át az asszony nevére. A földhivatal ezt elutasította, az értesítést azonban nem kapta meg a nő. Nemcsak ezért nem merült fel benne, hogy nem az övé a lakás, hanem azért sem, mert 2003 nyarán az illetékhivatal arra szólította fel, hogy fizesse be az adásvétel után kirótt illetéket, másfél millió forintot. Ezt meg is tette – derül ki a cikkből.

2013-ban azonban kiderült, hogy elárverezik a lakást annak a férfinak a felhalmozódott adósságai miatt, akitől tíz évvel ezelőtt megvette az ingatlant.

Hiába fordult ügyvédhez, csak annyit tudtak neki segíteni, hogy ne a kitűzött időpontban árverezzék el a lakást. Az asszony nem érti, hogy verhették át, mikor Magyarországon sokkal bonyolultabb az adásvétel mint Svédországban, és csak ügyvédi, közjegyzői közreműködéssel lehet ingatlanhoz jutni.

surveys