Ingatlanmutyit sejtenek a Deutsch-Orbán-egyezség mögött

Azzal, hogy az MTK adósságát átvállalta a kormány, az egyesületé lehetett az a 2 milliárdos ingatlan, amire a főváros is pályázott. A kormány gesztusának köszönhetően Deutsch egyesülete megvásárolhatja a csapatot üzemeltető céget is.
Kapcsolódó cikkek

Eddig 850 millió forintos tartozást halmozott fel a fideszes Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő által elnökölt MTK, az adósság jelentős részét a májusban az MTK-ba olvadt Budapest Sport Egyesület hozta magával. A tartozást a kormány átvállalta, Deutsch Tamás és Orbán Viktor pedig stratégiai megállapodást írt alá.

A hvg.hu szerint korábban hónapokig tárgyaltak arról, hogy a főváros kifizeti a Budapest Sport Egyesület 365 millió forintos tartozását, cserébe pedig megkapja a városmajori sportpályának a BSE-re eső részét. Ezen a területen az egyesület klubháza mellett kilenc salakos teniszpálya van, továbbá egy közpark és egy szabadtéri színpad található. Az ingatlant a fővárosi vagyonkezelő szakemberei kétmilliárd forintra becsülték. Azzal, hogy a BSE az MTK-ba olvadt, a fővárosi önkormányzat hoppon maradt – írja a lap.

A fúzión túl további változásokra is lehet számítani. Egy neve elhallgatását kérő forrás a lapnak azt mondta, hamarosan bejelentik, hogy a fociklubot üzemeltető cég többségi részesedését megvásárolja a Deutsch vezette MTK Sportegyesület. Ez az üzlet viszont a hvg.hu szerint szóba se jöhetett volna, ha az állam nem segíti ki az egyesületet, és nem vállalja át annak adósságát.