Elkérte az ügyészség a trafikmutyi hangfelvételét

Elrendelte a feljelentéskiegészítést a főügyész a szekszárdi trafikpályázatok ügyében – írja a hvg.hu.

A lap a múlt héten közölte annak a hangfelvételnek a leiratát, amelyen egy – valószínűleg március végén lezajlott  – találkozón elhangzottak szerepelnek. Ez alapján valószínűsíthető, hogy a szekszárdi fideszes polgármester hozta fel a trafikok ügyét, majd egyenként, nevek és utcák szerint mentek végig a listán. Horváth István azt kérdezte, hogy az adott utca melyik önkormányzati képviselő körzetéhez tartozik, és ő ismeri-e az ott lakó pályázót. A felvétel alapján leírtak hitelességét pénteken már a polgármester is elismerte – írja a hvg.hu.

A lapot a felvétel miatt megkereső Keresztes Imre főügyész szerint a legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Mesterházy Attila MSZP-frakcióvezető hozzá intézett kérdését, amelynek forrása a hvg.hu-n megjelent cikk volt. A büntetőeljárási törvény szerint abban az esetben, ha a feljelentés alapján nem lehet egyértelműen dönteni a nyomozás elrendeléséről, a nyomozó hatóság „adatszerző tevékenységet folytathat”, amelynek határideje 15 nap.

Horváth polgármester először tagadott és azt mondta, semmiféle listát nem látott, és nem is láthatott, hiszen a pályáztatást a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. intézte. Majd azt mondta a hangfelvételről, hogy egy nem hivatalos magánbeszélgetés volt az a találkozó, amelyen a szekszárdi fideszesek a dohányboltok üzemeltetésére pályázókról beszéltek.