20 perc alatt leéghetünk

Folytatódik a tavaszias idő. A napozást azonban már most óvatosan kell kezelni.
Kapcsolódó cikkek

Szombaton nyugaton lesz több felhő az égen, máshol több napsütés várható, amit időnként gomolyfelhők zavarhatnak meg. Helyenként záporeső kialakulhat. Nyugaton és északkeleten megélénkülhet a légmozgás, folytatódik a kellemes idő, 20 fok körüli csúcshőmérséklettel.

Vasárnap többfelé gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Időnként élénk lesz a szél, viszont ismét 20 fok felé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn és kedden valamivel nagyobb esély lesz záporok kialakulására. Tartós eső továbbra sem várható. Az északias szél megélénkülhet. A hőmérsékletben sem valószínű komoly változás, folytatódik az igazi tavaszi hőmérsékletű idő.


Fotó: Neményi Márton

A sok napsütés jó hangulatot, javuló közérzetet eredményez, humánmeteorológusok azonban már most arra figyelmeztetnek, hogy – mivel a téli fényhiány után először tesszük ki a bőrünket UV-sugárzásnak, aminek intenzitása a déli órákban már meghaladhatja az erős fokozatot – a világos bőrűek már 20 perc alatt is leéghetnek. Érdemes elkezdeni tehát a fényvédő krémek használatát, és a szemünket UV-szűrős napszemüveggel védeni a káros sugaraktól – teszik hozzá.