Akár 25-30 centi hó is eshet ma

Pest megyei települések körül hóátfúvások akadályozzák a közlekedést.
Kapcsolódó cikkek

Hóátfúvások nehezítik a közlekedést Perbál, Tinnye, Budakeszi és Telki környékén. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 1103-as és 1104-es mellékutakat folyamatosan tisztítják hóekével, de a szél folyamatosan visszahordja a havat.

Nemesvámos környékén, a Veszprémből Tapolcára vezető úton árokba csúszott egy kamion, a mentése még tart. Kora reggel egy autó Pápa mellett akadt el a havas úton.

Nem csak ma, holnap is számítani kell még friss hóra:

Kedden nyugaton további havazásra számíthatunk, keletebbre csak szórványosan várható kisebb havas eső, majd eső, de kezdetben ónos eső, fagyott eső is eshet. A nap folyamán -1 és +7 fok várható – írja az Időkép.


Fotó: MTI / Vara György

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki – ónos esőre és havazásra – kedd éjfélig. Hajnalban és reggel ugyanis délnyugaton ónos eső is valószínű, míg kedd éjfélig a Kisalföldön és az Alpokalján általában 15-25 cm friss hó várható, de Vas megye nyugati határszélén 30 cm is lehullhat.

Szerdán főleg a Dunántúlon és délen várható csapadék: nyugaton, északnyugaton jelentős havazás, máshol havas eső, eső. Keleten, délkeleten valószínű az enyhébb, nyugaton a hidegebb idő.

Csütörtökön napközben fokozatosan megszűnik a csapadék, mérséklődik a szél, de nyugaton még kialakulhat hófúvás.

Péntektől már szárazabb időre van kilátás, csak elszórtan fordulhat elő hószállingózás. Hajnalonként a vastagabb hóval borított nyugati, északnyugati tájakon kemény fagyokra kell számítani, napközben is itt lesz hidegebb.

Címkék: havazás