Munkához látnak Orbánék

Orbán Viktor miniszterelnök szerdára hívta össze az év első kormányülését. Az előzetes napirenden egyebek között közigazgatási, köznevelési és gazdasági témájú miniszteri beszámolók szerepelnek - írja a szerdai Magyar Nemzet.
Kapcsolódó cikkek

A lap információi szerint Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a járási rendszer január 1-jei elindulásának tapasztalatairól, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, illetve Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pedig a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételéről és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felállításáról tart részletes beszámolót.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter gazdasági helyzetértékelőjét is meghallgathatják a kormány tagjai, de szóba kerülhetnek a közszférában nyugdíjkorhatár felett dolgozók munkaviszonyának megszüntetése körüli, egészségügyi szakmai szervezetekkel folytatandó megbeszélések is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezen a kormányülésen tárgyalnak-e a felsőoktatási hallgatók újabb követeléseiről, illetve a diákokkal pénteken folytatódó egyeztetésekről – írja a lap.