Bajnai jobban csinálná, mint Orbán

Bajnai Gordon szerint az országnak ma a nemzetet megosztó, haladásellenes, a szolidaritást elvető és Európától elforduló kormánya van.

Bajnai úgy véli, azoknak, akik az ország gyarapodásában érdekeltek, az elmúlt két és az azt megelőző nyolc év hibáiból is tanulva olyan célrendszert megalkotniuk, amely a következő negyedszázadban a kormányzati politika alapja lehet.

A volt kormányfő a Pénzügykutató Zrt. és a XIII. kerületi önkormányzat konferenciáján azt mondta, “a gazdasági csodához”, egy ország gyors felzárkózásához kormányokon átívelő, közös társadalmi célok szükségesek.

Megkérdőjeleződött célok

Véleménye szerint a rendszerváltáskor Magyarországnak voltak ilyen céljai: a demokrácia, a piacgazdaság, a szolidaritás és az európai integráció, de ezek mára megkérdőjeleződtek.

A konszenzus felbomlásához hozzájárult, hogy az ország több cikluson keresztül fenntarthatatlan politikát folytatott, ám a közös célok felmondásában a Fidesz volt a leghatékonyabb – jelentette ki Bajnai Gordon, aki szerint a mostani kormánypárt kétségbe vonta az ellenoldalhoz tartozók nemzeti elkötelezettségét, modernizációellenes tábort szervezett, kormányra jutva felmondta a társadalmi szolidaritást, végül megkérdőjelezte Magyarország húsz éve folytatott szövetségi politikáját.

Feliratkozás

Az előzetes regisztrációról azt mondta, hogy szerinte az ország végletes kettészakítottságát okozhatja, ha a kormánypártok előzetes regisztrációhoz kötik a választási részvételt. Úgy látja, az intézkedés azzal a súlyos következménnyel járna, hogy a bizonytalan, kevésbé tudatos választópolgárok, miután alkotmányos jogukat korlátozták, a jogállam határait feszegető módon próbálják meg érvényesíteni érdekeiket.

A regisztráció előírása azt üzenné, hogy hatalomra lehet jutni komplett társadalmi csoportok érdekeinek és igényeinek a figyelembevétele nélkül, hogy vannak, akiknek a képviseletével nem érdemes foglalkozni, akik “nem részei a politikai hazának” – jelentette ki Bajnai

Itt van újra

Júliusban arról írtunk, hogy Bajnai Gordon nem új párttal, hanem egy ellenzék „feletti”, a jelenlegi szerveződések számára nyitott mozgalommal térne vissza ősszel a politikai életbe. Ősz van.

Címkék: Bajnai Gordon