Megszállták a biciklisek az Andrássyt

Kissé átszabták Budapest legendás útjának közlekedését. Korábban itt biciklizni még Tarlós szerint is hátborzongató volt.

Helyet cserélt az Andrássy úti biciklis- és parkolósáv. A parkoló autókat a forgalomtól ezentúl egy egyértelműen jelzett biciklissáv választja el, amely némi kellemetlenség a négy keréken utazóknak, viszont megkönnyebbülés a gyalogosoknak, az egyre népesebb biciklis közösségről nem is beszélve.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) projektjének végeredményét kedd délután adta át Tarlós István főpolgármester, aki elmondta: ezekben a pénztelen időkben nagy öröm egy ilyen kis ajándék is a főváros lakóinak. Korábban an Andrássyn biciklizni bizony nem volt kellemes élmény, de ez elvileg most egy csapásra megváltozik.


Kattinson a képre a galériához!
Fotó: Neményi Márton

Tarlós, ha már ott járt, ejtett pár keresetlen szót a taxisok ügyéről is, majd átvágta a szalagot, hogy a jelképes számú meghívott biciklista – köztük László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke – jelképesen tekerjen rajta egy kicsit, mintegy jelezve, hogy a vékony sáv valóban működik.

Este aztán megjelent a “valódi” tömeg: a Critical Mass több tucat aktivistája némi rendőri asszisztenciával ténylegesen is birtokba vette a bicikliutat, legalábbis egy rövid kör erejéig. Fennakadás még az Andrássyn sűrűn előforduló fekete terepjárók részéről sem volt.