Cigány. Lakás. Étterem.

Megnyílt Magyarország első roma lakásétterme. Ott jártunk, táncoltunk, libazsíros bodagot ettünk. Jó cucc. Videóriport.
Kapcsolódó cikkek

Malvin néni bodagja elég jó cucc. Kerek, mint a világ. Belül omlós, kívül ropogós. Lisztből és vízből van, kenyérféle, szalonnazsírral az igazi. Akinek nem ízlik, az nemes egyszerűséggel hülye vagy festi magát. Esetleg kőjobbikos vagy ő a Rubint Réka (akinek azért titokban mégiscsak ízlik). Malvin néni bodagja nem egy fitneszétel, nincs belőle light – de a hagymás libazsíron sütött lágypogácsával tálalt fokhagymás sertésoldalasból sincs, pedig az is jó.

A Romani Platni az első roma lakásétterem Magyarországon. Budapesten, a Ferencvárosban nyitott meg, hivatalosan csütörtökön. Egyszerre lakásétterem és antidiszkirimizációs projekt, melynek célja nemcsak Malvin néni bodagját bemutatni, hanem eloszlatni azokat a negatív előítéleteket, melyeket a nem cigányok táplálnak a cigányok iránt. Ezt a lehető legegyszerűbb módon teszi, úgy, ahogy állítólag a férfiember szívéhez is vezet az út: a gyomron át. Nem profi szakácsokkal, hanem gyakorló háziasszonyokkal: roma lányok, anyák és nagymamák főznek itt muzsgyejt, gáncát, zsurmót, mruncit és persze bodagot. Utóbbi Malvin néni specialitása. Már a Facebookon is a csodájára járnak.

A cigány ételek általában – sablonos ugyan, de mégis – egyszerűek és nagyszerűek. Kevés alapanyagból, rengeteg hússal, némi zsírral és sok szívvel készülnek. Videóriportunkban meg is mutatjuk.

Korábban már jártunk Magyarország első, kimondottan romaéttermében. Arról itt lehet olvasni!