MSZP a szívatóval indított évről

"Ez az év aztán jókora szívatóval indul" - írják a szocialisták. Az MSZP felszólítja a kormányt, ne az átlagos vagy az alatti jövedelemmel rendelkező munkavállalókkal fizettesse meg "bukott gazdaságpolitikája árát".
Kapcsolódó cikkek

“Nem elég az egykulcsos adórendszer továbberőltetéséből származó jövedelemcsökkenés. Nem elég az áfaemelés miatti általános drágulás. Nem elég a 450 forint felé száguldó üzemanyagár. Nem elég az erőtlen forint miatti folyamatos árfolyamveszteség. Nem elég az autópályadíjak húszszázalékos emelése” – írja közleményében az MSZP szóvivője.

Török Zsolt szerint az, hogy a kormány az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné az idei költségvetés bevételeit, 2 milliárd forint felesleges többletterhet ró “a már amúgy is ”kormányválságtól” szenvedő autósokra”.

A szocialisták szerint az elmúlt másfél év unortodox gazdaságpolitikája oda vezetett, hogy a 2012-es költségvetés csak ideig-óráig tartható.

Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy “ne az átlagos vagy az alatti jövedelemmel rendelkező munkavállalókkal, autósokkal, fuvarosokkal, kis- és közepes vállalkozásokkal, nyugdíjasokkal, diákokkal, egyszóval az emberekkel fizettesse meg a bukott gazdaságpolitikája árát”.