Rátámadtak a Magyar Hírlap publicistájára

„Durván megtámadták” hétfőn az Operaházba menet Szentmihályi Szabó Péter írót – írja a Magyar Hírlap.
Kapcsolódó cikkek

A lap publicistája feleségével igyekezett az új alaptörvény tiszteletére rendezett gálaestre, amikor a kormány ellen tüntető civilek nekik estek, és leköpték, megverték, megrugdosták az idős párt.

Elmondása szerint a Nagymező utca felől próbálták megközelíteni az Operát, de amikor a tüntetők felismerték, elállták az utat, lökdösni, taszigálni kezdték, és jól hátba vágták. Mikor letépték róla a kabátot, és meglátták, hogy szmoking van rajta – vagyis hogy az ünnepségre igyekeznek –, vérszemet kaptak a megvadult támadók. Még a feleségét sem kímélték, megrugdosták őt. “Folyamatosan szórták ránk a minősíthetetlen szitkokat, azt ordibálták, hogy hazaárulók vagyunk” – mesélte el a történteket Szentmihályi a Magyar Hírlapnak.

A publicista felháborítónak tartja, hogy senki sem kelt a védelmükre. – Támadóink egyébként azok voltak, akiket a szocialista párt rendezvényein általában látni lehet” – tette hozzá.

Tegnap a Lehet Más a Politika kérte, hogy a belügyminiszter vizsgálja ki, miként bántalmazhatták a szélsőjobboldali ellentüntetők durván két szimpatizánsukat, az Operaházat nagy erőkkel védő rendőrök előtt. Ennek kapcsán később a miniszterelnök szóvivője azt mondta: ha LMP-s aktivisták olyan helyzetbe kerültek, hogy valaki erőszakoskodott velük, akkor tegyenek feljelentést.

A Magyar Hírlap írásából az nem derül ki, hogy Szentmihályi Szabó Péter – megfontolva Szijjártó Péter szavait – tett-e feljelentést, de a publicista nemcsak elmondja, meg is írja a történteket és azt állítja, hogy akár agyon is verhették volna őket, így nem érti a rendőrségi közleményt, amely szerint különösebb incidens nem történt.

Címkék: Operatüntetés