Csurka fura húzása az Új Színházban

"Magyar ember pedig magyar muzsikára szórakozzon”
Kapcsolódó cikkek

Alig néhány nappal azután, hogy megalakult a Magyar Nóta Egyesületek, Klubok és Nótakedvelők Országos Szövetsége, Csurka István felajánlotta számukra az együttműködést az Új Színházzal – írja a szinhaz.hu. A november elején alakult egyesületnek az a célja, hogy visszaállítsák a magyar nóta népszerűségét – írja a szinhaz.hu Csurka Lapját, a Magyar Fórumot idézve.

A szinhaz.hu idézi a lap újságíróját is, aki szerint “ahogy a magyar drámát, úgy a magyar nótát is kiszorítják. Magyar ember pedig magyar muzsikára szórakozzon.” Erre válaszul az új egyesület elnöke leszögezi, hogy Csurka ajánlata nagy megtiszteltetés számukra, és természetesen szeretnének élni vele. Hozzáteszi: szívesen együttműködnek a Dörner vezette Új Színházzal.

A cikkből kitűnik, hogy havonta, Magyar Nóta Színház címmel akarnak előadásokat tartani, amelyre az elnök szerint vidékről is sokan érkeznek majd a színházba. Szerinte az is biztos, hogy a nótaszínház nézői közül sokan ott maradnak a prózai előadáson is. Nógrádi Tóth István végül leszögezi: “attól pedig senki se féljen, hogy amatőrök, dilettánsok énekelnek majd a színházban.”