Chewbacca került Kerényi képére

Vicces kedvű internetezők szerint a Csillagok Háborúja vukija is részt vett az alkotmányozásban. Vagy valami hasonló.
Kapcsolódó cikkek

Nemrég számoltunk be arról, hogy több, „a magyar történelem fényes és rettenetes korszakait” bemutató festményt rendelt meg a miniszterelnöki megbízott kortárs művészektől, összesen 20 millió forintért. A Kerényi Imre által festetett 15 alkotás és a képekről készített galériánk már önálló életre kelt az interneten. Elsőként Szkok Iván: Új alkotmány születik, egyelőre félkész művét “fejezték be” a mémgeneráló Photoshop-művészek. Az eredeti festményen az új, 2011-es alaptörvény látható, melyet egy egyenruhás alak, egy virágot nyújtó nő, egy értelmezhetetlen kék ruhás férfi és több öltönyös politikus vesz körbe. Felettük, mintegy az égből Szent István tekint elégedetten az alkotmányozókra, miközben kardjával illeti a címeres könyvet.

Az eredeti kép itt nagyjából véget is ér, de a vicces kedvű internetezők számára úgy tűnik, hiányzott róla valami. Emiatt kerülhetett Szent István mellé a Star Warsból ismert Chewbacca (magyarosan: Csubakka), kinek hungarizmussal átitatott bundájába a Gyík-Ember! című alkotáson épp belekap a hűvös, kárpát-medencei szellő. A vuki arcán mellesleg látszik, ő is elégedett az új alkotmánnyal.


Fotó: Hír24/Tumblr

A minap mi is megkérdeztük Önöket, szívük szerint mit festetnének meg a kormánnyal. Kapcsolódó anyagunkat itt olvashatják.