Megvertek egy roma önkormányzati vezetőt

Állítása szerint "egy szélsőséges szervezet és párt aktív tagjai" támadtak rá.
Kapcsolódó cikkek

Beverték csütörtökön az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egyik elnökhelyettesének eleki kocsmájának ablakait, majd a helyszínre siető roma politikusra is rátámadtak és bántalmazták.

A sértett, Drágos József az MTI-vel azt is közölte, hogy az ügyben büntetőfeljelentést tett a Békés megyei kisváros rendőrkapitányságán.

Mint elmondta: a Lökösházi úton lévő, de jelenleg nem üzemelő kocsmáját két férfi kezdte rongálni, majd amikor értesült az esetről, azonnal a helyszínre sietett. Az akkor még ott tartózkodó férfiak azonnal rátámadtak, amikor ki akart szállni autójából. A 65 éves roma vezetőt állítása szerint többször megrugdosták, és ököllel is arcon ütötték.

Az OCÖ elnökhelyettesének – aki egyben a Békés megyei Elek város cigány önkormányzatát is vezeti – állítása szerint a két támadó, akiket személyesen is régóta ismer, “egy szélsőséges szervezet és párt aktív tagjai”. Meggyőződése, hogy néhány hónappal korábban szintén ez a két férfi rongálhatta meg autóját egy kalapáccsal, betörve a jármű szélvédőjét és karosszériáját – tette hozzá.

Drágos József az MTI-nek azt mondta: orvosi látleletet kért, amelyből kiderült: sérülései nyolc napon túl gyógyulnak.