Három évszázadot is megélt ez az állat

Cocky Bennett több gazdáját is túlélte, Sydney-ben pedig valóságos szenzációvá vált.

Nem akármilyen életutat járt be Cocky Bennett, a világ legidősebb kakaduja. Az állat akkor jött a világra, amikor George Washington vezette Amerikát, Napóleon pedig nem volt több, mint egy egyszerű katona a francia seregben. 1916-os halálakor pedig még az első világháború borzalmait is átélhette, írja az IFLScience.

A kakadu 120 évet élt, ami sokkal több, mint a megszokott. A háziasított kakaduk várható élettartama a lap szerint nagyjából 80 év, annyi amennyit a felvigyázói is megélhetnek. Cocky azonban élete során két gazdáját is túlélte. A papagájalakúak rendjébe tartozó állat első felvigyázója George Ellis hajóskapitány volt, akivel hétszer is megkerülte a Földet.

Amikor a kapitány 87 éves korában meghalt, Cocky-t Ellis unokaöccse, Joseph Bowden vette magához. Amikor a férfi 1889-ben meghalt, felesége újraházasodott, és a kakaduval együtt Sydney déli részére költöztek. Az állat itt valódi szenzációvá vált, ugyanis a pár megvásárolta a Sea Breeze Hotelt, amelynek Cocky mintegy kabalája lett.

Az állat betanult mondataival szórakoztatta a látogatókat, melyek közül a leghíresebb az volt:

Ha lenne még egy átkozott tollam, repülnék!

Ezt azért találták különösen szórakoztatónak a látogatók, mert az állat egy madarak körében igen gyakori betegség következtében lényegében kopaszon, tollak nélkül töltötte utolsó évtizedeit. Szintén ez a betegség vezetett szokatlanul csőrének kialakulásához is, ami miatt az utolsó éveiben már csak pépesített ételt tudott fogyasztani. Az állat végül 1916. május 26-án halt meg.