Meglepő eredményt hozott egy alkalmi szexpartnerekről szóló kutatás

A viselkedéskutatókat is meglepte az eredmény.

A szakértőket is meglepte a Nevadai Egyetem viselkedéskutatóinak új tanulmánya, amelyben a résztvevők szexuális szokásaira, valamint partnereik számára voltak kíváncsiak, illetve arra, hogyan ítélik meg őket emiatt, írja a Futurism.

A Sexuality and Culture folyóiratban megjelent kutatás során 18 és 69 év közötti résztvevőket kérdeztek ez irányú szokásaikról. A kérdőív sortán három fő megkülönböztetést alkalmaztak: a nem, a szexuális partnerek száma, és hogy ezek a légyottok alkalmi vagy párkapcsolatból eredők voltak-e. Ezt követően a résztvevők egymást értékelték nyers adatok alapján.

Az eredmények azt mutatták, hogy akiknek több alkalmi szexpartnerük volt, általában alacsonyabb értékelést kaptak, így tehát barátkozni, szexelni és randevúzni is kevésbé voltak hajlandóak velük.

Ugyanakkor megfigyeltek egy, a közbeszédtől eltérő trendet is: a sok szexpartnerrel bíró személyek közül a férfiaknak volt rosszabb a megítélése, mint a nőknek. A kutatás azonban úgy tűnik, nem vette figyelembe a szexuális irányultságot, tehát elsősorban azokra az emberekre összpontosított, akik heteroszexuálisnak vallják magukat. Ez némileg torzíthatja a képet.

A tanulmány első szerzője, Tara Bush azt is elmondta, hogy más friss kutatások azt sugallják, hogy amikor nem csak számok alapján ítélik meg az embert, mint ebben a tanulmányban, hanem a való életben, akkor a nőknél nagyobb hátrányt jelent a sok múltbéli szexpartner.

Kapcsolódó
Van, akinek napokig fáj a feje szex után
Érdekes módon ez a rendellenesség kétszer-négyszer gyakoribb a férfiaknál, mint nőknél.