Videó: partra sodródott delfinborjút mentett meg a horgász

A mindössze két hónapos állat egyedül feküdt a homokban.

Horgász mentette meg egy partra sodródott delfinborjú életét Ausztráliában – számolt be róla az ABC News, amely videót is közölt a szárazföldön rekedt vízi emlősről. Gabriel Grzelka éppen egy ideális pecázó helyet keresett magának a tengerparton, amikor megpillantotta az állatot.

A férfi először azt hitte, egy cápa tetemét találta meg, amikor viszont kiszállt az autójából, észrevette, hogy mozog. Ekkor döbbent rá, hogy egy bajba jutott delfinről van szó.

Odamentem hozzá és megérintettem, éreztem, hogy nagyon száraz, ezért felvettem és a vízbe tettem, hátha elúszik

– idézte fel az esetet Grzelka.

A fiatal delfin valóban megpróbált elúszni, ám nem tudott megfelelően tájékozódni, így mindig a visszatért a partra. A horgász ezután értesítette a természetvédelmi hivatalt, amelynek emberei a helyszínre érkezve visszasegítették a borjút a nyílt vízre.

Grzelka elmondta, hogy röviddel ezután két-három másik delfin tűnt fel a part közelében, és bár nem látta, hogy így történt, szerinte a fiatal állat csatlakozott hozzájuk.

A szakértők szerint több oka is lehet annak, hogy egy két hónapos delfin így partra sodródjon. Ezek a vízi emlősök aktívan vadásznak a partok közeli sekély vizekben, így előfordulhat, hogy egy óvatlan fiatal példány a szárazföldön köt ki. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy egy betegség vezetett a szerencsétlenséghez, de ezt csak egy állatorvos tudná megállapítani.

Kapcsolódó
Hatalmas tengeri emlőst mosott partra a tenger
Egy helyi lakos szerint egyik hatóság sem szállítja el a tetemet, amely félő, hogy akár szét is durranhat.