Nem bizonyított, hogy a C-vitamin véd a koronavírussal szemben

Rengeteg tévhit terjed a közösségi oldalakon.

A COVID-19-járvány kapcsán a közösségi médiában rengeteg téves információ olvasható, sokan azt állítják, hogy bizonyos ételek vagy táplálékkiegészítők képesek védelmet nyújtani a betegséggel szemben, esetleg gyógyítani azt. Korábban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is igyekezett cáfolni ezeket a mítoszokat, most pedig Taibat Ibitoye, a Readingi Egyetem munkatársa a The Conversationön mutatott be néhány ilyen tévhitet. A szakértő cikke alapján az érintett ételek és kiegészítők fogyasztása valóban hasznos lehet az egészség számára, az új koronavírussal szemben viszont vajmi kevés védelmet adnak.

Kép: Getty Images

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásról általánosságban elmondható, hogy fontos az immunrendszer számára, egyelőre azonban nem ismert olyan táplálék, amely specifikusan a COVID-19 ellen védene.