A botanikus szexizmus okozza az allergiákat

Egészen elképesztő dolgok derülnek ki az interneten. Ez most éppen Twitterről érkezett.
Kapcsolódó cikkek

Általában Redditen lehet rábukkanni az elborultabbnál elborultabb beszélgetésekre, de most Twitterről terjedt el egy: Jessica Price felhasználó szerint ugyanis botanikus szexizmus az, hogy csak hímivarú fákat ültetnek a városokban, ettől ugyanis megnő az allergiások száma, hiszen a hímivarú fák pollent bocsátanak a levegőbe azért, hogy megtermékenyítsék a nőivarú fákat.


Mivel a városokban nincs elég nőivarú fa, ezért nincs, ami felfogja a pollent, így az sok USA-beli városban már elég kritikus mennyiségben van jelen a levegőben, egyre több allergiát okozva.

A szerencsétlen név ellenére a probléma egyébként valós, írja az IFL Science, az Egyesült Államok városaiban tényleg több a hímivarú fa, méghozzá egyetlen okból: azért, mert a nőivarúak sokkal problémásabbak, hiszen többet kell takarítani utánuk. Terméseket hoznak, amelyek leesnek és rothadni kezdhetnek, ha nem takarítják el őket, és egyébként is,

még a nem rothadó lehullott héjakkal is kezdeni kell valamit az úttakarítóknak.

Ezzel csak az a probléma, hogy a hímivarú fák pollenjei egyre több allergiást „termelnek ki”, akik kezelése lassan jócskán meghaladja annak a költségét, hogy gyakrabban kelljen takarítani az utakat a nőivarú fák után.

Kép: iStock

A sors iróniája az, hogy ha a másik megoldást választották volna (csak nőivarú fákat), akkor sem lenne semmi gondjuk az utcatakarítással, hiszen nem lenne, ami megtermékenyítse őket a hímivarú fákkal szemben. Viszont valószínűleg ez is botanikus szexizmus lenne, csak a másik oldalról – az allergiások számára viszont biztosan jobb megoldást nyújtana.