Dagadt fókák loptak el egy hajót

Instagramon bukkant fel róluk videó, még mindig nem tudni, kié a szerencsétlenül járt hajó.
Kapcsolódó cikkek

Valószínűleg a volt profi focista, Joshua Phillips sem számított rá, hogy valaha hajókázó, túlsúlyos oroszlánfókákról fog videót feltölteni Instagramra, de ez a nap is eljött: a férfi a barátaival vitorlázott a washingtoni Olympia közelében, amikor meglátta, hogy két fóka elkötött egy hajót, és büszkén köröznek vele a tavon.

Phillips a Seattle Times-nak elmondta, hogy egy harmadik fóka is akart csatlakozni a csapathoz, de a hajó már annyira farsúlyos volt, hogy a másik kettő nem hagyta neki.

A focista szerint a hajó már messziről is furcsának tűnt, de ahogy közelebb értek, rá is jött, hogy miért: nem igazán bírta el a két fóka súlyát, a hátsó fele már szinte teljesen víz alatt volt. Phillips Instagramon osztotta meg a videót a furcsa látványról.

Egyelőre nem tudni, hogy kihez tartozott a hajó, de az biztos, hogy a fókák majdnem elsüllyesztették. Nem ritka egyébként, hogy az oroszlánfókák ilyen óriásira nőnek: a The Marine Mamma Center szerint akár 3,125 méter hosszúak is lehetnek, és előfordul, hogy több mint 1100 kilót nyomnak.