Kedden is ronda lesz az idő, de a hétvégén tragédia

Az előttünk álló hét időjárásában csak a bizonytalanság a biztos. És a szél.
Kapcsolódó cikkek

A hétvégi roppant szeles, esős, felhős idő után a hétfő már szelídebben indult, de máris gyülekeznek azok a bizonyos sötét fellegek. Tőlünk keletre egy ciklon örvénylik, ez hétfő délután átmenetileg szárazabb időt okoz, majd kedden ismét nedves levegőt szállít fölénk.

Ennek köszönhetően kedden ismét országszerte számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, a legtöbb csapadék a keleti megyékben várható

– mondja a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Változékony, de még elmegy

Ami a folytatást illeti, területenként igen erős eltérések lesznek, biztosra egyedül a változékonyságot mondhatjuk. Emellett még a szelet, amely kitartóan fog fújni egész héten, folyamatosan számíthatunk tőle erős, helyenként viharos lökésekre.

Az ég változóan felhősnek ígérkezik, időről időre kialakulhatnak kisebb záporok vagy egy-egy zivatar, de a nap is sokszor előbújik majd, a lokális hőmérsékletek is ennek függvényében alakulnak a hétvégéig.

Országos átlagban viszont már sokkal jobbnak tűnik a helyzet. Szerdán tisztul az ég, csapadék elsősorban keleten valószínű, de ott is egyre kevesebb eséllyel. Csütörtökön és pénteken egy-egy rövid helyi eső kialakulhat, de lényegében napos lesz az idő, 24-24 fokos csúcshőmérsékletekre van kilátás. Zavaró tényező marad ugyanakkor a szinte folyamatosan erős szél.

Szombaton jócskán leromlik

Szombaton majd egy hidegfront hoz jelentős változást, országos esők mellett a hőmérséklet is 13-15 fokra csökken és megmarad természetesen az intenzív légmozgás, a szél sok helyen viharossá fokozódik

– részletezi a szakember.

Ennél hosszabb időtávra ma még jó beválási eséllyel nem lehet előrejelzést adni, ezért nézzük inkább az elkövetkező napok részleteit a Kiderül.hu alapján:

Hétfőn

Kedden

Szerdán

Csütörtökön

Pénteken

Szombaton

Kiemelt kép: Soós Lajos / MTI