Egyszerre két sírt ás magának az emberiség

A szakértők szerint a biológiai sokféleség csökkenése ugyanakkora problémát jelent, mint a klímaváltozás.

Komoly veszélyben van a Föld biológiai sokfélesége – írja az MTI. A Biodiverzitási és Ökoszisztéma-szolgáltatási Kormányközi Tudományos Testület (IPBES) elnöke a szervezet párizsi ülésén bejelentette, drasztikusan csökkenhet a biodiverzitás, ami ugyanolyan fenyegetést jelent az emberiségre, mint a klímaváltozás.

Robert Watson szerint minden embernek viselnie kell a felelősséget a cselekedeteiért.

A szakértő hozzátette, a biológiai sokféleség jelentős csökkenése gazdasági, társadalmi, morális és etikai következményekkel járhat.

Az UNESCO párizsi központjában megrendezett konferenciára több mint 130 ország képviselte magát. A szakértők a rendezvényen megvitatták a bolygó állapotáról készített globális jelentés eredményeit.

Egymillió fajt fenyeget a kipusztulás
Az ENSZ új jelentése aggasztó képet vázol.

Az ENSZ célja az, hogy egységes álláspontot dolgozzanak ki a bolygó biológiai sokféleségét érintő kérdésekről, problémákról és lehetséges megoldásokról. Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója történelmi jelentőségűnek nevezte a párizsi konferenciát.

A szükséghelyzet hozott össze bennünket. Most együtt kell működnünk, különösen a jövő nemzedékeinek érdekében”

– mondta Azoulay, hozzátéve, hogy a gyűlést követően senki nem mondhatja majd, hogy nem volt tisztában a helyzet súlyosságával.

Kiemelt fotó: iStock