Pislog a kislány múmiája

Rosalia Lombardo két és fél évesen hunyt el száz éve. Múmiája ma egy olasz múzeumban van kiállítva és pislog… Most már tudjuk, miért.
Kapcsolódó cikkek

Az embereket évek óta foglalkoztatja a palermói Kapucinus-kolostor katakombájában tapasztalható „természetfeletti” jelenség. Fotókon és time-lapse felvételeken jól látszik, ahogy a Rosalia múmiája felnyitja majd lecsukja a szemét.

Olasz lapok a közelmúltban arról cikkeztek megint arról, hogy a kislány naponta többször is “pislog”. Olykor annyira kinyitja szemét, hogy teljesen látni lehet kék szemeit.A kislány két és fél éves volt, amikor tüdőgyulladásban elhunyt – írja a Múlt-kor.hu.

Rosalia Lombardo 1920-ban, két és fél évesen hunyt el tüdőgyulladásban. Alvó szépségnek is nevezik, mert még majd száz év múlva is úgy néz ki, mintha élne. Arca, szőke fürtjei benne a szalaggal teljesen épek, akár csak most szundított volna el. Az övé az egyik legjobb állapotban fennmaradt múmia a világon.

A testet először 2009-ben vizsgálták antropológusok, akik megállapították, a kislány tetemét szándékosan őrizték meg az örökkévalóságnak. Egy szicíliai mester, Alfredo Salafia végezte a balzsamozást, az anyag pedig: “egy rész glicerin, egy rész formalin, e kettőt cink-szulfáttal és cink-kloriddal keverve, és egy rész szalicilsavval kevert alkohololdat”.

A procedúra egyszerű volt, Salafia injekciós tűvel befecskendezte a testbe, az anyag pedig tökéletesen működött: a formalin elpusztította a baktériumokat, a glicerin megóvta a testet a kiszáradástól, a szalicilsav pedig megölte a gombákat.

És miért pislog? Ez optikai csalódás, amit az oldalsó ablakokon bejövő és a Nap járása szerint váltakozó fényviszony okoz. A gyerek szeme ugyanis soha nem volt teljesen becsukva…

Forrás: Youtube