Zölden izzó meteor Magyarország felett

Az űrből érkezett lövedék pár perccel este hat óra előtt száguldott el a magyar égbolton – írta az Időkép.
Kapcsolódó cikkek

Az Időkép Facebook-oldalán olvasható olvasói beszámolók szerint a meteor nagyjából 17 óra 50 perckor volt látható, főleg az ország középső és keleti részein. A dunántúliak feltehetően csak a felhős idő miatt maradtak le a nem mindennapi zölden izzó meteorról – írta az Időkép. Az oldalhoz Kecskemét mellett Budapestről, Ceglédről, Kalocsa, Szeged, Miskolcról és Szentesről is érkeztek beszámolók.

Az Időképen olvasható kommentek szerint ameteor kelet-nyugati iránybab vonult át az égen, és nagyjából öt másodpercig volt látható. A lap Facebook-oldalán olvasható beszámolók szerint „jó fényes volt”, és „előbb egy darabban” volt látható, majd „széthullott több részre, fehéres-sárgás, kevés vörös színben volt látható”

Többen is arról számoltak be, hogy a meteor útközben szétesett, „olyan volt, mintha leszakadt volna a vége”.  “Tűzijátékszerűen ívelt hatalmas fénnyel és a végére kettévált” – ídézte az Időkép Kun János nevű kecskeméti olvasóját, míg egy százhalombattai „két zöldes tűzijáték szerű valamiként” jellemezte a látványt.

Egy szemtanú leírása szerint „Gyönyörű és egyben félelmetes volt!”

Címkék: meteor