Egyszerűbb lett az ügyintézés az MVM-nél

Könnyebb lett módosítani a gázfelhasználás jellegén.
Kapcsolódó cikkek

Új funkciót tett közzé online ügyfélszolgálatán és applikációjában az MVM, amellyel az ügyfelek önkiszolgáló módon, könnyedén módosíthatják a gázfelhasználás jellegének, azaz a fogyasztási jelleggörbe alapját képező súlyozási kulcsot – olvasható a vállalat oldalán.

A módosítás az MVM földgáz szerződéssel rendelkező ügyfeleinek kedvez, a felhasználás jellegének módosításához már nem szükséges az MVM személyes vagy telefonos ügyfélszolgálatainak felkeresése. Ennek igénybevételéhez regisztrációra van szükség, ha pedig okostelefonján keresztül intézné ügyeit, az applikáció letöltése segíthet.

A rezsicsökkentett áron igénybe vehető kedvezményes mennyiség a gázfelhasználás módjától függetlenül egységes. Az MVM ügyfelei, mint közölték, mindkét felhasználási profil esetén a jogszabályban meghatározott 63 645 MJ, legalább 1729 köbméter földgázra jogosultak rezsicsökkentett áron. A csak fűtési és a vegyes földgázfelhasználási profilok között a jelleggörbék alapján havonta csupán néhány köbméter eltérés van, így ugyan a csak fűtési profil esetében a nyári hónapokban nincs kedvezményes földgázmennyiség, a téli hónapokban viszont többet lehet igénybe venni, mint vegyes felhasználás esetén.