Nekimennek a tudósok az egyik legnagyobb álhírgyáros podcastnek

Aggasztóan sok az álhír Joe Rogan podcastjében.
Kapcsolódó cikkek

Több mint 270 kutató, orvos, ápoló elégelte meg, hogy Joe Rogan színész, tévés személyiség, újabban podcaster álhíreket terjeszt a platformjain. A kaput az tette be, hogy Rogan meginterjúvolta a többszörösen megcáfolt, vakcinákról és koronavírusról is álhíreket terjesztő Robert Malonét. A tudósok a Spotify felé fordultak, hogy Rogan podcastje ne folytatódhasson – írja a Forbes.

Malone-t oltásszkeptikus körökben az mRNS-vakcinák feltalálójaként emlegetik. Ahogyan azt az AFP már korábban elmagyarázta, a valóságban három évtizedes kutatómunka, több száz publikáció és több tucat szakértő köthető az mRNS-technológia kifejlesztéséhez. Annak ellenére, hogy Malone vitatható kijelentéseket tesz az oltásokkal kapcsolatban, ő maga is be van oltva a koronavírus ellen mRNS-oltással.

Közvetlenül azelőtt, hogy Malone megjelent volna Rogan podcastjában, a Twitter véglegesen felfüggesztette a tudós fiókját, mert megsértette a felhasználási irányelveiket álhírek és félretájékoztatás miatt.

A Spotify-nak petíciót író tudósok szerint Malonét korábban rengetegen kritizálták alaptalan összeesküvés-elméletek népszerűsítéséért, és a podcastben is aggasztóan sok álhír jelenik meg egyébként is, különösen a világjárvány kapcsán.