Így kerülheti el a zsúfolt helyeket a Google Térkép segítségével

A keresőcég közzétette a legfrissebb Google Térkép trendeket, és pár tippet is ad az ünnepi időszakhoz.
Kapcsolódó cikkek

Ünnepek idején az olyan helyek, mint az üzletek és az éttermek gyakran válnak túlzsúfolttá és ez sokak számára kényelmetlen, felesleges stresszt okoz. Vannak, akik szívesebben kerülik a tömeget a boltokban és közlekedési eszközökön, az éjszakai élet kedvelőinél azonban épp az ellenkezője igaz – a bárokban épp a legforgalmasabb időpontokat keresik.

Ha szeretné megtudni, hogy egy hely mennyire forgalmas a Google Térképen, keressen rá az adott helyre, és görgessen le a „Népszerű időszakok” részhez, ahol ez az információ a hét napja és az időintervallum szerint jelenik meg. A Google a téli ünnepek előtt elindította a „Area Busyness” eszközt, amely megmutatja, hogy a város különböző részei mennyire forgalmasak. Így elkerülheti a szezonális torlódásokat az olyan helyek környékén, mint a jégpálya vagy a karácsonyi vásár.

A Google összeállított néhány tippet az ünnepi utazáshoz is:

Ezek voltak az idei Google Térkép trendek

A Google áttekintette, melyek voltak a 2021-ben a Google Térképen a legtöbbet keresett kulturális látnivalók Budapesten és az ország egész területén. Mint kiderült: a Budapest Park, a Magyar Állami Operaház és a Vajdahunyad vára voltak azok a budapesti helyek, amelyekre a legtöbbet kerestek a Google Térképen, de népszerű volt a Terror Háza és a Magyar Nemzeti Múzeum is.

Budapesten kívül népszerűségnek örvendett a Festetics Kastély, a Bory-vár és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, de sokan érdeklődtek a Diósgyőri vár és a Zsolnay Kulturális Negyed iránt is. Magyarországon a Google Térkép értékeléssel rendelkező kulturális látnivalók sorrendben a következők: Flippermúzeum, Centrál Színház, MÜPA, Budapesti Operettszínház, Madách Színház.

Európa-szerte a párizsi Louvre Múzeum és a londoni British Museum volt a legnépszerűbb látnivaló a Google Térkép keresésekben 2021-ben.

Budapest

Magyarország

Európa