Már nem kell 10 ezer követő az Instagram hasznos funkciójához

Már az átlagemberek is tehetnek közzé hivatkozásokat az instasztorikban.
Kapcsolódó cikkek

Az Instagram szerdán bejelentette, hogy már minden felhasználó közzétehet hivatkozásokat az instasztorijaiban – ez eddig csak a hitelesített, céges fiókok, vagy a legalább 10 ezer követővel bíró influencerek kiváltsága volt, akik jellemzően valamilyen termékoldalra, vagy blogbejegyzésre navigálják el a követőiket. A funkció használhatóságának kibővítése egyrészt annak is köszönhető, hogy az Instagram nemrég cserélte le a régi „felfelé húzós” linkelős módszert a jóval egyszerűbben kezelhető linkelős matricára, ilyen módon tud már bárki kattintható linkeket belefoglalni a történeteibe.

Egyszerűen annyi a dolgunk, hogy egy új sztori szerkesztésekor kiválasztjuk a matricákat, ahol többek közt a gifeket, kérdéseket, szavazásokat, helyszínmegjelölést is találjuk. Itt helyezkedik el az új Hivatkozás lehetőség is.

Az újítás világszerte mindenkinél megjelenik, így érdemes frissíteni az Instagram appot. Mivel a megjelenés a szokott módon fokozatosan történik, így lehet, hogy pár napot várni kell, amíg a magyar felhasználók is látják – nálunk már megjelent.

24.hu