Több ezren kérik, hogy ne jöjjön vissza a világ leggazdagabb embere, miután kilőtte magát az űrbe

Láthatóan sokan nem kedvelik Jeff Bezost.
Kapcsolódó cikkek

Nem kisebb ügyért indult petíció, mint hogy az Amazon alapítója, Jeff Bezos, aki nem mellesleg a világ leggazdagabb embere, ne térjen vissza, miután kilőtte magát a világűrbe.

Bezos június hetedikén, az Instagramon jelentette be, hogy a jövő hónapban indul a nagy utazásra testvérével, Markkal a Blue Origin saját gyártású rakétáján.

Ötéves korom óta arról álmodom, hogy az űrbe mehessek. Július 20-án ezt az utat a testvéremmel teszem meg. A legjobb kaland a legjobb barátommal

– írta a posztban.

A visszatérésről azonban egyesek mást gondolnak: a bejelentés utáni napokban két petíció is indult a neten, hogy Bezos inkább ne is gondolkodjon a visszaúton, ezeket együttesen már több mint 60 ezren írták alá.

A change.org-on elérhető „Do not allow Jeff Bezos to return to Earth” néven futó aláírásgyűjtés leírása szerint a milliárdosoknak egyáltalán nem kéne létezniük, se a Földön, se az űrben, utóbbi esetben pedig inkább ott is kéne maradniuk. A „Petition To Not Allow Jeff Bezos Re-Entry To Earth” petíció indítója egyenesen gonosznak nevezi Bezost, akinek a célja a világuralom.

Bezos nemrég jelentette be, hogy lemond az Amazon vezérigazgatói posztjáról és ügyvezetőként folytatja. Ezt akkor azzal indokolta, hogy az űrkutatással foglalkozó Blue Origin cégével szeretne többet foglalkozni.

Kapcsolódó
A világ leggazdagabb embere kilövi magát az űrbe
Jövő hónapban lesz a nagy utazás.