A LEGO írógépe nemcsak gyönyörű, de vannak működő funkciói is

Rendes levelet ugyan nem lehet gépelni vele, de vannak az eredeti masinákat remekül leutánzó funkciói.
Kapcsolódó cikkek

Újabb kifejezetten felnőtteknek szóló készletet dob piacra a LEGO július 1-én, amiből egy huszadik századi írógép közel 1:1 arányú modellje lesz megépíthető, méghozzá működő funkciókkal. A LEGO 21327 Typewriter szettért 72 990 forintot kér a dán játékgyártó, a készlet doboza 2079 alkatrészt tartalmaz, az elkészült építmény pedig 12 cm magas, 27 cm széles és 26 cm mély.

Bár a kész alkotással nem lehet gépelni, de a szettnek azért vannak működő funkciói: bármelyik gombot lenyomására mozgásba lendül a középen található betűkar, az írógépkocsi és az írógéphenger is mozog, a szerkezetbe ráadásul akár egy hagyományos papírlap is befűzhető.

A LEGO írógép eredetileg egy brit úriember, Steve Guinness tervei alapján készült, ami a rajongói ötleteket gyűjtő LEGO Ideas oldalra lett feltöltve. Az ottani közösség 10 ezernél is több szavazattal jutalmazta az építményt, aminek eredményeként a LEGO megvizsgálta, lehet-e belőle hivatalos készlet (a folyamatról itt írtunk bővebben), majd 2020 nyarán érkezett a bejelentés, hogy az ötlet némi átalakítást követően kereskedelmi forgalomba kerül. Különlegesség továbbá, hogy a csomag része Thomas Kirk Kristiansen, a LEGO Csoport elnöke által fogalmazott levél is, ami egyrészt befűzhető a gépbe, másrészt 43 különböző nyelvre is lefordítják.

Kapcsolódó
Sose gondolta volna, mi segíthet elűzni a stresszt
A LEGO szettek építése legalább olyan jó hatással van a felnőttekre, mint a gyerekekre, csak másképp.