Ezek a mobilok taroltak az év első negyedében

Főleg az Apple-nek lehet oka az örömködésre.
Kapcsolódó cikkek

A CounterPoint Research nemrég közzétette  első negyedéves mobilpiaci felmérését, ami szerint  az első három hónapot magába ölelő időszakot több mint 100 milliárd dolláros rekordbevétellel sikerült zárni. Az összeg majdnem felét, 46 százalékát a top tíz modell szállította együttesen.

A top tíz legtöbb pénzt generáló mobil közül hat is az Apple modellje, élen az iPhone 12-vel, amit az iPhone 12 Pro Max, majd az iPhone 12 Pro és az iPhone 11 követ. A piackutató cég szerint azzal is magyarázhatók az impozáns számok, hogy az iOS-es felhasználók nagy része az 5G-támogatás miatt váltott a legújabb iPhone-ra. De ezzel nem merült ki a sor Apple-készülékek terén, mivel a hatodik helyen az iPhone 12 Mini trónol, a tizes toplistát pedig az iPhone SE 2020 zárja.

A dél-koreai Samsung három modellel képviseli magát, a Galaxy S21 Ultra 5G, a Galaxy S21 5G és a Galaxy S21 Plus 5G modellekkel, és a nyolcadik helyre becsúszott a Huawei Mate 40 Pro is.

Ha viszont az eladások mennyiségét nézzük (jobb oldali ábra), változik a lista: az ötödik, hatodik, és nyolcadik legkelendőbb mobil is a Xiaomi modellje.

CounterPoint Research