Csaló weboldalakra figyelmeztet a GVH

A kamukészítményeket áruló oldalak gyors, könnyű és nem utolsósorban kedvezményesen elérhető megoldást ígérnek.
Kapcsolódó cikkek

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) több fogyasztói jelzés érkezett különféle egészségügyi termékeket hirdető, kifogásolható weboldalakkal kapcsolatban az elmúlt időszakban – hívta fel rá a figyelmet a hivatal.

A versenyhatóság látókörébe került honlapok először felvázolnak valamilyen egészségügyi problémát, amely jellemzően az életminőség romlását eredményezheti,

majd minden esetben gyors, könnyű és nem utolsósorban kedvezményesen elérhető megoldást kínálnak professzorok ajánlásával, illetve pozitív fogyasztói terméktapasztalatokkal alátámasztva.

Az egészségügyi problémáktól szenvedő fogyasztók különösen érdeklődőek, befogadóak lehetnek az új megoldások, lehetséges terápiás eljárások iránt – főleg, ha azokat kedvezőnek tűnő áron, szakértők ajánlásával tárják eléjük, időnként olyan formában, mintha az egy cikk vagy „interjú” lenne a módszert állítólagosan felfedező orvossal, szakemberrel.

A GVH arra kéri a fogyasztókat, hogy az ilyen típusú honlapokat különös körültekintéssel kezeljék, mert a szóban forgó kereskedelmi gyakorlatok több szempontból is tisztességtelenek lehetnek.

Az alábbi gyanús jeleket érdemes figyelni:

Kapcsolódó
Vigyázzon, csalók élnek vissza a 24.hu nevével!
Szélhámosok élnek vissza oldalunk nevével és külsejével, hogy egészségügyi készítményeket, csodatablettákat sózzanak rá a netezőkre.

Amennyiben a fenti mintázatoknak megfelelő honlappal találkozik, érdemes a következő lépéseket tenni: