Már idén emberekbe ültetheti agyimplantátumait Elon Musk

Természetesen Elon Musk Twitteréről érkezett az információ.
Kapcsolódó cikkek

Szokás szerint Elon Musk Twitteréről tudtuk meg, hogy az általa alapított agyi implantátumokat fejlesztő vállalat, a Neuralink már az idei évben emberekbe is ültetheti a chipjeit, és nekiállhat az emberes kísérleteknek. A cég az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelettel tárgyal arról, hogyan lehetne engedélyeztetni a klinikai kutatást.

Érdekes lesz látni, hogy mit is tud nyújtani pontosan a Neuralink, Musk ugyanis folyamatosan képtelenebbnél képtelenebb lehetőségeket vázol fel a közösségi médiában, az első bemutatók azonban nem virítottak még olyasmit, ami kifejezetten újdonság lett volna. Az esemény legizgalmasabb része kétségkívül az volt, amikor Musk egy Neuralink-chippel élő malacot mutatott be, amelynek leképezték az agyi neuronaktivitását, és megjósolták általa, hogy milyen izmait fogja megmozgatni. Szakértők szerint azonban ez a technológia már tíz éve elérhető.

Bár Musk rengeteg bátor kijelentést tett a Neuralink jövőjével kapcsolatban (képes lesz gyógyítani a vakságot, a különböző motoros betegségek egy részét, a süketséget, a mentális betegségeket), ő maga is elismeri, hogy egyelőre nem tart itt a technológia. Éppen ezért lesz érdekes megfigyelni, hogy milyen klinikai kutatásokra gondol a Tesla-vezér.