A GTA V még jobban fogyott, miután ingyen adták

Hiába adták ingyen egy hétig, utána masszívan megugrottak az eladások.
Kapcsolódó cikkek

Május közepén mi is többször beszámoltunk arról, hogy az Epic Games Store digitális játékáruház egy héten át ingyen kínálta a világ legnépszerűbb videójátékát, a Grand Theft Auto V-öt PC-re.

Az egyáltalán nem meglepő, hogy az akció indulásakor a szolgáltatás teljesen összeomlott, az viszont már annál inkább, hogy az ingyenes időszakot követően a játék eladásai nemhogy csökkentek, hanem nőni kezdtek. Mindez a programot kiadó Take Two negyedéves pénzügyi jelentéséből derült ki, Strauss Zelnick ügyvezető igazgató külön kiemelte, hogy az Epic Games promociót követő hat hetes időszakban a játék több példányban kelt el, mint a megelőző évek hasonló időszakaiban.

A GTA V bevételei ráadásul nemcsak az eladott példányoknak köszönhetően nőtt, de az ingyenes időszaknak köszönhetően jelentősen megemelkedett a játékosszám is, ami természetesen együtt járt azzal, hogy jelentősen megnőtt a játékon belül mikrotranzakciókból befolyó összeg is.

A Grand Theft Auto V eredetileg 2013-ban jelent meg Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, később pedig elérhető lett PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is, a játék mai napig töreltlen népszerűsége pedig a GTA Online névre hallgató multiplayer módnak köszönhető. A programból az elmúlt hét évben 135 millió példányt értlkesítettek az említett platformokon, és a sikerszériának ezzel még biztos nincs vége, hiszen a GTA V már biztos meg fog jelenni PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is 2021-ben.