Magyarok kaptak rangos díjat az Apple-től

A Shapr3D lett az első magyar app, amit díjaztak az Apple Design Awardson.
Kapcsolódó cikkek

Az Apple Design Awards rendkívül rangos megmérettetésnek számít az appfejlesztők körében. Az évenként odaítélt exkluzív nemzetközi elismerés jelentőségét mutatja, hogy az 5-10 díjazottat több mint 4,5 millió Apple eszközön futó alkalmazás közül választja ki a szigorú szakmai zsűri. A cég 1987 óta minden évben szoftverfejlesztői konferencián (Worldwide Developers Conference, WWDC) jelenti be az Apple az év legfontosabb újításait, idén is ehhez a konferenciához kapcsolódva adják át több, évről-évre változó kategóriában, legfeljebb 10 fejlesztőnek az Apple Design Awards (ADA) elismeréseket.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a magyar fejlesztésű Shapr3D szoftverre felfigyeltek a cupertinóiak is, ami annyira bejött nekik, hogy

ez lett az első magyar app, ami díjat nyert az Apple Design Awardson.

„Korábban a régióból senki nem nyert és Európából sem sokan. Idén a zsűri vita nélkül, egyhangúan döntött arról, hogy a Shapr3D lesz az egyik díjazott. Ez a díj sokat jelent nekünk cégként, és nekem személyesen is. Mindig is azt mondtam, hogy nekünk van a legjobb termék- és fejlesztő csapatunk a CAD iparágban. Most kiderült, hogy az egész világon is a legjobbak között vagyunk. Olyan ez, mintha Michael Phelps mondaná, hogy te vagy a legjobb úszó” – nyilatkozta Csanády István, a Shapr3D alapítója.

Az iPadeken futó 3D modellező szoftver a designerek, mérnökök, építészek munkáját könnyíti meg, de azoknak is könnyen használható, akik most vágnak bele a 3D modellezés felfedezésébe. Az iparágban megszokott hónapokig tartó betanulási folyamatot itt néhány órás onboarding váltja fel, a helyhez kötöttséget egy hordozható eszköz, a szigorúan csak egérrel és billentyűzettel működő felületet pedig a kezek és egy Apple Pencil. Az applikációval már a világ 150 országában 250 000 havi aktív felhasználó dolgozik, így a Shapr3D eladásai az elmúlt egy évben meghaladták az egymilliárd forintot. A csapat ősszel dobja piacra az app Mac verzióját és már dolgoznak a Windows termékükön is – írja közleményében a cég.

Az Apple is felfigyelt egy magyar startup szoftverére
A Shapr3D-t többször is kiemelték az új iPad Pro bemutatóján.