Egy apró, de rég várt változást is hoz az iOS 14

Végre kiválasztható lesz az alapértelmezett böngésző és levelező.
Kapcsolódó cikkek

Az iOS operációs rendszer alapbeállítások terén eddig eléggé korlátozott volt olyan értelemben, hogy maga a Apple szabta meg, melyek legyenek az alapértelmezett appok egyes műveletek elvégzéséhez. Például ha a felhasználó üzenetben kap egy linket, és azt megnyitja, rögtön a Safari böngésző indul, az e-maileket pedig az Apple saját Mail alkalmazása kezeli. A cég az idei WWDC fejlesztői konferencián ismertette az iOS 14 mobilszoftver újításait is, és ugyan nem ejtett róla szót, de a The Verge kiszúrta, hogy a jövőben ez is változik.

Az iOS 14-ben a felhasználók már saját kedvük szerint beállíthatják, hogy mi legyen az alapértelmezett böngészőjük és levelezőjük.

Így aki az Apple megoldásai helyett inkább a Gmailt preferálja e-mailezéshez, vagy a Firefox-szal netezne, minden bizonnyal örül a hírnek. Az információt azóta az Apple is megerősítette, de hozzátették, hogy a fejlesztőknek is implementálniuk kell a szükséges kódokat a saját alkalmazásaikba, hogy azokat alapértelmezetté lehessen tenni.

Rengeteg újdonságot mutatott be az Apple
Elrajtolt az Apple idei fejlesztői konferenciája, ahol bejelentették azt is, hogy jönnek a saját chippel felszerelt Mac gépek.