Készüljön: több helyen lesz órákon át tartó áramszünet

Az ELMŰ két hétig több településen is karbantartási munkálatokat végez.
Kapcsolódó cikkek

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után az ELMŰ honlapján frissültek az információk, miszerint az áramszünettel járó munkái többségét elhalasztja az ELMŰ Hálózati Kft., a beavatkozásokat a szükségesen minimálisra csökkentik.

A következő két hétben Budapesten és más településeken is áramszünetekre lehet számítani, amit most különösen érdemes észben tartani az otthoni munkát végzőknek, illetve azoknak, akiknek a családjában távoktatással tanulnak a gyerekek. Az „esetlegesen áramszünettel járó karbantartási munkálatok” helyéről és idejéről az ELMŰ közzétett egy táblázatot a honlapján. Az adatok tájékoztató jellegűek, a társasházakban szórólapot is lehet majd találni a pontos időpontokról.

A neten elérhető tájékoztató alapján több mint 500 utcában lehet áramszünet a következő napokban.

Van ahol csak egy órára, máshol majdnem egy egész munkanapra leáll a szolgáltatás. Az előre betervezett munkálatokat a rendszer stabil működésének érdekében muszáj elvégezni.

Az érintett időszakban az internet pótlására alternatívát jelenthetnek a mobilszolgáltatók extra adatcsomagjai, amelyek aktiválásáról itt írtunk korábban:

Így kaphat ingyen mobilnetet a koronavírus miatt
A koronavírus miatti korlátozások bevezetésére a hazai mobilszolgáltatók is reagáltak.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Címkék: elműáramszünet