Hátborzongató videón a koronavírus miatt kihalt Vuhan

Vuhan teljes karantén alatt van már második hete, szinte senki nincs az utcákon.
Kapcsolódó cikkek

Az ABC drónvideóján jól látszik, milyen szellemváros lett az egyébként zsúfolt, nyüzsgő, 11 millió lakosú kínai városból, Vuhanból, miután a koronavírus miatt karantént jelentettek be körülötte. Az emberek nemcsak a városon kívül nem merészkednek, de az utcára sem igazán mennek ki, gyalogosforgalom gyakorlatilag nincs, és autó is csak elvétve látható az utcákon.

A karantén január 23-án kezdődött, ekkor jelentette be a kínai kormány, hogy a légi közlekedést, a vonatokat és minden tömegközlekedést leállít, hogy megállítsa a vírus terjedését. Január 26-án a privát autóközlekedést is megtiltották, az ellátmányokat, kórházi eszközöket szállító kocsik maradhatnak csak az utakon.

Ez a legnagyobb karantén az emberiség történelmében eddig.

A vuhani karantén bejelentése után nem sokkal további 15 várost is lezártak a környéken, így összesen 45 millió embert érint a kijárási tilalom.

A koronavírus hivatalosan több mint húszezer embert betegített már meg, de sok hírportál úgy tudja, a valós megbetegedések száma sokkal magasabb is lehet, csak a kínai kormány nem vallja be a nyilvánosság előtt. Egyelőre annyi biztos, hogy a 2019-nCov vírus a tengeri ételeket áruló vuhani piacon fertőzött meg először embereket.

Kiemeltkép: NICOLAS ASFOURI / AFP