A vakokat segíti a Google Térkép újítása

Igazi hiánypótló funkció ez a Google-től, és nagyon megkönnyítheti a vakok és gyengén látók életét.
Kapcsolódó cikkek

A Google Térkép korábban is ajánlott fel hangos módot navigálás közben, de most kedden kiadott egy újabb, pontosabb navigáló szoftvert, ami a vakok és gyengén látók számára lehet igazán hasznos – írja a CNet.

Az újítással a felhasználók megtudhatják a Google Térképtől, hogy jó útvonalon haladnak-e, milyen messze van a következő útkereszteződés, és milyen irányban sétálnak. Ha véletlenül letérnek a helyes útról, akkor az applikáció szól nekik, és

akkor is jelez, ha különösen forgalmas útkereszteződéshez értek.

A WHO szerint világszerte legalább 2,2 milliárd embernek vannak látásproblémái, ez a lehetőség pedig segíthet nekik, hogy biztonságosabban közlekedjenek segítők nélkül is. Az ehhez hasonló frissítések egy látó ember számára lehet, hogy nem jelentenek nagy változást, de nagyban megkönnyíthetik azoknak az életét, akik eddig kevésbé tudták használni az olyan, a látók számára teljesen hétköznapi applikációkat, mint amilyen a Google térképe is.

Fotó: iStock

A lehetőség egyelőre csak az Egyesült Államokban és Japánban él, de a Google hamarosan bővíti az adatbázist, és több országban is bevezeti a pontosabb hangnavigációt.