Már a vásárlást is megkönnyíti a Google képkeresője

Rögtön megmutatja nekünk, hol vásárolhatunk meg egy adott képen szereplő tárgyat.
Kapcsolódó cikkek

Sokszor megeshet velünk, hogy az interneten böngészve nagyon megtetszik egy képen látható bútor, ruha, vagy tárgy, de csak nehéz kutatómunkával sikerül kideríteni, hogy hol vásárolhatnánk meg – vagy legalábbis valami ahhoz hasonló terméket. A jó hír, hogy a Google kereső mostantól ebben is segít. A cég végre beépítette „Lens” nevű képfelismerő technológiáját az androidos mobilapp képkeresőjébe is, a fejlesztés eddig csak a Google Pixel telefonjain volt elérhető.

Forrás: 24.hu

A Lens mesterséges intelligencia segítségével elemzi, hogy mi látható adott képen, ezután pedig megtalálja a neten fellelhető áruházak kínálatában a hasonló darabokat, amikről plusz információkat is kínál.

Ehhez elég csak megnyitni adott képet mobilon a Google képkeresőjéből, majd a megosztás gombtól balra található, szkennelésre utaló gombbal lefuttatni az elemzést. Alatta rögtön a Google Lens kártyáján láthatjuk a hasonló termékek listáját eléréssel együtt. Nekünk egy fa virágtartó tetszett meg, amire elég sok találatot kaptunk, ráadásul különféle színekben, árakban.

A fejlesztés csak mobilon érhető el, asztali böngészőben nem működik.