A Samsung eddigi leggyorsabb mobilja lehet a Galaxy Note 10

Még a Galaxy S10-eket is túlszárnyalhatja az új chipnek köszönhetően.
Kapcsolódó cikkek

A Samsung augusztusban bemutatkozó Galaxy Note 10 mobilja körül egyre nagyobb a felbolydulás, a megszokott mód sorra szállingóznak az újabbnál újabb pletykák. Korábban kikerült képek többek közt arról árulkodnak, hogy a hátlapra négy horizontálisan elhelyezett kamera kerülhet: a rendszer egy 12 megapixeles, egy 12 megapixeles telefotó, és egy 16 megapixeles széles látószögű szenzorból állna, amihez egy 3D-s mélységérzékelő is csatlakozhat. Emellett arról is lehetett hallani, hogy a szelfikamera forgatható lesz, ahogy a Galaxy A80-on is, és még a S Pen tollba is építhetnek egy szenzort.

A chipgyártó Qualcomm hétfőn leleplezte a Snapdragon 855 platform új változatát, amit számos idei androidos csúcsmodell is használ, köztük a Samsung Galaxy S10- és a OnePlus 7-széria modelljei. A Snapdragon 855 Plust főleg játékosoknak tervezett mobilokba szánja virtuális és kiterjesztett valóság technológiákhoz. A legfrissebb, Samsung Galaxy Note 10-zel kapcsolatos pletykák szerint az augusztusban bemutatkozó új modell a Galaxy S10 és a OnePlus 7 mobiloknál is gyorsabb lesz, ám ennek nem a fentebb említett, frissített Snapdragon lesz az oka,

hanem az új Exynos 9852 chip, ami az S10-ekben található 9820 frissített változata.

Az Ice Universe nevű szivárogtató Twitteren tett közzé egy benchmark-tesztet, amit állítólag az új Note 10-en futtattak le, benne 8 gigabájt rendszermemóriával és a fent említett Exynos processzorral. A pontszámok tényleg erősebbek, mint a Galaxy S10-nél mértek, de egyelőre még nem éri el az iPhone XS Max értékeit.

Ezt tudjuk még

Roland Quandt szivárogtató pár napja az árazással kapcsolatban csepegtetett el belsős információkat, amelyek alapján talán nem is olyan meglepő, de mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a tizedik Note-mobilra áhítozik. Az alapmodell árcédulája 999 eurótól kezdődik (kb. nettó 318 ezer forint), míg a Note10+ variánsért 1159 eurót kell kicsengetni, ami áfák nélkül kb. nettó 370 ezer forintot valószínűsít.

A Galaxy Note 10 az eddigi információk alapján kétféle méretben érkezik, az egyik támogatja az 5G-t, és mindegyikről elhagyják már a jackdugót. Nem meglepő mód már ezen is panelba vághatják a szelfikamerát, ami a kijelző közepén fog elhelyezkedni, és nem a sarkában. A nagyobbik, Pro utótaggal ellátott modell már egészen bődületesen nagy, 6,75 colos panelt kaphat, míg az alapmodell megáll a 6,3 colnál.

A Huawei színeivel ékeskedne a Samsung Galaxy Note 10
Mintha valahol már láttunk volna ilyet...

A hírhedt szivárogtató, Ishan Agarwal a héten pedig újabb képekkel állt elő, amik állítólag már a cég által készített hivatalos renderek. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a Note 10/Note10+ ezüst, illetve fekete színben lesz választható. Az ezüst pedig valójában nem is homogén ezüst, hanem színátmenetes megoldást használ, amiben megcsillannak világoskék és lila árnyalatok is. Ehhez a variánshoz királykék S Pen tartozik majd, míg a feketéhez fekete.

A képek alapján a nagyobbik Note 10 egy extra szenzort is kap a hátlapra az alapmodellhez képest, ami vélhetően a cég saját 3D-s mélységérzékelője. Ha a színátmenetes hátlap mintha ismerősnek tűnne, az sem véletlen: a Huawei P30 Pro épp így néz ki, sőt még a kameraelrendezés is meglehetősen hasonló. A Samsung augusztus hetedikén leplezi le a Galaxy Note 10 csúcsmobilt New Yorkban, ugyanúgy a Barclays Centerben, ahol tavaly a Note 9-et is.